AYDINLANAN AYNA (1. Bölüm) (Eren Burhan)

Eren Burhan

Son fısıltıyı duyuyorum.                   

Sürünün soyağacından gelen kötülüğün şüpheciliğiyle numaralandırılmış zehirli ve uzun uydu çanaklarıyla, yapay kumulun içinden sırayla çıkan böcekler. Çeşitli hastalıklarla takip edilen yağ zikzakları, gri duvarları kaplayan kara yağı sanayinin. Kararıyor bakılan yönün kalın okları insan olmanın ve bunu yargılayamamanın üzüntülü haliyle. Hız göstergesi yetmişin altına düştüğünde, alarm veriyor patronun giydirdiği ayakkabılar, şoförü olman için maddiyat yüklü bok gemisinin. Sana para veriyor, eriyor içine doldurduğu her şeyle çekmece, açgözlü okşamayla genişliyor erime.  Tahtakurtlarının çıkarttıkları seste barınan hurda parıltılarıyla dengelenmenin eşiğine itiyor en büyüğünü burada ki. Bu beni onlardan farklı yaparak yapraklı yüzünü ayağımın, dışarıya atıyor kötü koku. Sıfırdan ve kısır hazla büyütmek istediğim gözlerin görmek istediğini bir köpeğin içine dolduruyorum merceğimin kulaklarıyla. Kuyruğunu iyilik iğnesiyle delip kabakulaklarımla dolduruyorum içini, dışarısını mesleksel esinin tüyleriyle gören köpeğin. Uykunun inatçılığını, asrın çökmüş sisteminde gören ve üzerine yatan obez gülle, uyan ve yık tembellikte yavaşlayan ağrının kara kalesini. Organların arasında bitkisel ortamda yaşayıp, büyüyen dışarısını istemeyen, damarların ve yeşil sinirlerin Asosyal duruşunun çalışmaya başlayıp,  çıkardığı ses selinin sıcak şimşeğiyle birleşmek. Rüyasında beni görüp ağlamaya başlayan bebeğin sesiyle birleşmek.

Yirmi beşinci saatin ucu kırılarak dev dağın avcunda- heyelanıyla ejder atmaca kuşunun, bir cihazla dokunuldum. Annesi suratında kanlı santraller oluşumunun barajlarında yıkanmak. Kıllardan dağıtıma geçen/dökülen morarmış baraj sıvısının içinde kürek kemiklerinle yahut kemik küreklerinle seyahatinin pil bebek miçosu ve su yılanıyla gizlenme halinde varılan nokta. Onuncu blok. Onuncu blok. Onuncu blok. Yankı halinde insanların karanlık bir yağ deposuna bağlanmış bağırsaklarının davul vuruşları. 

A dükkânına tak, yastığının altındaki dört gözlü devenin yabanıl adaptörünü

B dükkânında yansın bin renkli alevi, tavaf gözeneklerinin

C dükkânına sürt, aşınmış ve kör satırlarla zedelenmiş, kamçı kutusu kalın bacaklarını. Etini sizinki yaratmamış bu çiçek kölesinin… 

Sabah kalk alarmını boz ve sesini ezberle

İç betonlaşma arzusuna kapıl

Yumrukla direk kümelerini

Altın gövdenle,

Ağırlaşmış gastritinle.

(…)

Eren BURHAN


Ayrıca bkz: Ölü Deve Dikeni