ANKSİYETEYE AĞIT (Cem Onur Seçkin)

#perception
Kendimle insancıllık oynuyordum. Uzay zamanın geometrik eğriliğinden kaynaklanan yer çekiminin etki ettiği bir kütle içerisinde intihara meyilli bir ruh hali içindeydim. Mide öz sıvısının gözlerimden akıp yanaklarımın katmanlarında süzüldüğü anakronik bir hatanın yarattığı hissiyat, sen! Beynimin serebral korteksinde yer edinen kutsal acı, sen! Bilgi zehirlenmesinin attığı o entelektüelite havuzunda ciğerlerime suni bir tecavüz metodu uygulayan, sen! Saklandığım odacıkların duvarlarını küfürlerle vurup titreten, sen! Her kaçışımda boğazıma abanıp sesimin çarklarını düğümleyen, sen! Kemiklerimin dokularını aşındırıp eklemlerimi çatırdatan, sen! Travmalarımlarımla zihnimi bir tramvay hattına bağlayarak krizlerin gelişigüzel inip bindiği o hat, sen! Arzularımı kösnül belagatçilerin duyumlarına pazarlayarak isteklerimi hissizleştiren, sen! Halimin ucuz karanlığı, açlığım o iğrenç kalabalığın kamusallaştırdığı sevgi şirketlerine! Çık gölgemden, paçalarına düşünce sıvazlattırmayı bırak! Biliyorsun, insancıllık hediyelik bir eşya sosyete pazarında öyleyse neden insancıllığa oynuyorsun? Bir sevgilinin yarattığı acıyla özdeş denklemlerin paradoksal eşitsizliği, sen! Yalnızlığı yeryüzündeki milyonlarca kadından daha fazla güzelleştiren, sen! Biliyorsun, insanın en büyük yalnızlığı kendisiyle başlar, kendiliğe sığındığı zaman.

#attack
Ey intiharın balçık kemiği, sen! Bürün umudun sığ aydınlığına! Kaldır bu örtüyü üstümden! Damarlarım eziliyor, çiğneniyorum bu leş atmosfer kokusunda. Karamsar diyorlar sonra bana, dalga geçiyorlar sanki ‘yerhüzün’deki ölüm benmişim gibi. Biliyorsun, erkekler ölümdür ama kadınlardır ölümü doğuran.

#chemical
Uçurumun açıldığı viraja süratlenen karartı oysa, sen!  Salkımlarıyla zihin tragedyalarının üniversitelerine halüsinatif basınç uygulayan, sen! Üçüncü halimin mahmur mutluluğu, sen! Kilitleri üreten kölelere kapıları kapatıp yüzünü ağartan burjuvazi, sen! Çanlar kimin için çalıyorsa kapıyı o açsın, diyen sen! Soyun, düş ve sürün sevinci aratan huzurun adıyla! İnsancıllık oynamayı kes! Aklımın sinyal havuzundan terk et benliğimi! Yükselsin bu gelecek! Yükselsin bu gelecek!

Cem Onur SEÇKİN
Nisan 2020


Ayrıca bkz: Sinek Balesi