ŞİİR-ÇİZGİSEL TAYFLAR (Hüseyin Kadir Bostan)

“Şiire ne kadar malzeme eklenirse imge o kadar zayıflar ve somutlanır görüşündeyim. Ancak yine de “bir çizer” olduğum için alışkanlığın, belki de resimlemenin önüne geçemiyorum. Zaman zaman “şiir üzerine çiziyorum” halen de çizmeye, resmetmeye çalıştığım şeyler var.” (Hüseyin Kadir Bostan)


“Emanation-Spectre”, Şubat 2018, Dijital Grafik
“William Blake’in ürettiği diyalektik tanımları üzerine…”


“Fayton”, Ocak 2018, Linol Baskı

“Ece Ayhan’ın ‘Fayton’ adlı şiirinin son dizesinden çağrıştırma: Ortaçağda idam mahkûmu insanların boynuna cezayir menekşesinden bir kolye takılırmış, gördükleri son şey güzel renkleriyle bilinen bir çiçek olsun diye… Şiirde bir intihardan söz edildiği için bununla bir şekilde imgeleştirilmiş, bağıntı kurulmuş olacağına inanarak bir menekşe çizdim.(…) Ölümlerin artması menekşelerin büyümesinden anlaşılır, ama menekşeler büyüdükçe topraktan da götürür işte, hepsi, ölümün büyümesi… bir anlamda…”


“Spectre” A.K.A. “Sıkıntı” , Şubat 2018, Deneysel Mürekkep Çizim
“William Blake’e başka bir gönderme…”


“Bakışsız”, Ekim 2017, Linol Baskı

“Başlangıçta altyapısı Mısır mitolojisinden yıkım tanrısı Anubis idi. Görünmeyen köpeğin uzak (biraz ondan kopuk ama ilişkili olarak) bir imgesi de resmederken yardımcı oldu. Şiir okumalarıma denk geldiği için Anubis sadece yıkım ve ölüm fikrine altyapı olarak kaldı, Bakışsız Bir Kedi Kara’daki karanlık ile birleşti, mitolojik bir figürü aşmış oldu. Diğer yandan, haklılığın inadı, sivillik, karşıtlık gibi yazı ve kavramlar üzerinde bir takım düşüncelerimi, topluma karşı ve karşıt, çiçeklerine rağmen duruşundan ödün vermeyen cinsi belirsiz bu köpeğe aktardım, ilencinden ayırmadan…”


“Damarlarımdaki Lağımlarda Bir Fare”
‘In The Sewers Of My Veins’
Ağustos, 2018, Grafit Kalem

“Çizim boyunca Poetry Scores ekibinin ‘In The Sewers Of My Veins’ adlı parçasını dinledim sadece….” Poetry Scores’un Ece Ayhan şiirlerinden esinlenerek kaydettiği “Blind Cat Black” adlı albüme dair ayrıntıları şuradan inceleyebilirsiniz; https://evvel.org/ece-ayhan-amerikan-sokaklarinda-da-dolasiyor